koldingtand - behandling af tandlægeskræk

Ca. 40% af den danske befolkning lider i større eller mindre grad af tandlægeskræk. Angsten for at gå til tandlæge opstår som regel, når man har haft en smertefuld eller ubehagelig oplevelse hos tandlægen. Vi er meget bevidste om, at mange mennesker forbinder tandlægebesøg med negative følelser, og vi har taget særlige hensyn for at hjælpe disse patienter.

Første skridt mod behandling og forebyggelse af tandlægeskræk er at etablere gensidig respekt og tillid mellem patient og tandlæge. Ved konsultation med en patient med tandlægeskræk vil vi derfor lytte til patientens erfaringer med tidligere tandlægebesøg og lægge mærke til patientens behov og ønsker.

Ofte er smerte forbundet med angst, og jo bedre besked man ved om en tandbehandling, jo mindre bange er man, og dermed vil smerten også være mindre. Vi vil inden hver behandling informere patienten om, hvad der skal ske i et enkelt og letforståeligt sprog. Under behandlingen er der selvfølgelig mulighed for at tage ønskede og nødvendige pauser, og der tages hensyn til patientens øvrige ønsker og behov. Efter ønske vil vi også kunne give afspændingsøvelser, som patienten kan bruge inden behandlingen, ligesom det også er muligt at høre musik under behandlingen.

Vi har stor erfaring med patienter med tandlægeskræk og håber, vi også kan komme til at hjælpe dig.

Bestil Tid