Vores Mål

Vores formål er at skabe den optimale tandlægeklinik for vores patienter og medarbejdere. Med det for øje har vi gjort os tanker om alt fra indretningen til det tekniske udstyr.

Hos KoldingTand vil vi gerne udnytte alle ressourcer optimalt, og derfor har vi udviklet et samarbejdskoncept for vores medarbejdere. Alle behandlere er en del af et team, som består af en tandlæge og en tandplejer. På denne måde vil der være to behandlere til at følge hver patient, og man vil kunne udnytte hinandens kompetencer til at give den bedst mulige behandling.

Alle tanker og tiltag, vi gør os, skal selvfølgelig være med til at realisere vores mål. Målet er intet mindre end at revolutionere oplevelsen af at gå til tandlæge.

Tillid, tryghed og kvalitet

40 % af den danske befolkning lider af tandlægeskræk i mere eller mindre grad, og denne skræk hænger særdeles sammen med dårlige oplevelser ved tandlægebesøg. Vi arbejder bevidst hen imod at nedbringe dette tal ved at gøre tandlægebesøg til positive oplevelser. Det hele starter i receptionen, hvor vi ud over en personlig indretning har bragt beroligende elementer fra naturen ind i form af en plantevæg og et akvarium. I klinikrummene er der det bedste udstyr, og man bliver taget imod af et venligt og professionelt team, som vil give omhyggelig vejledning og kompetent behandling. Vi vil gerne gøre tandlægebesøget til en helhedsoplevelse, så det ikke kun handler om tiden i tandlægestolen, men at der også er god tid til at tage hånd om patienterne.

Ud fra denne tanke vil vi også efteruddanne vores personale, så de bliver endnu bedre til at tage imod patienter med tandlægeskræk, og på sigt vil vi samarbejde med en psykolog, som kan give redskaber og metoder til behandling af tandlægeskræk. Vi vil fortsat bestræbe os på at udvikle os, så vi bedst muligt kan leve op til vores værdier: tillid, tryghed og kvalitet.

Historie

KoldingTand er en fusion af flere tandlægeklinikker i Kolding, og klinikkerne har hver deres historie. Vi har dykket ned i papirerne for at danne et historisk overblik og samtidig give eksempler på daværende priser på behandlinger.

I 1949 kommer tandlæge Arne Possing til Kolding og overtager en klinik i Jernbanegade efter Frk. Kjærsgård. Samme år kan man i klinikken få taget et røntgenbillede til 8 kr. Possing bliver i Jernbanegade indtil 1995, hvor klinikken bliver købt af tandlæge Johs Tästensen.

Tandlæge Sandermann starter en klinik i Helligkorsgade i 1953. Tre år senere er prisen på en tandudtrækning 5 kr. og en tandrensning 5,18 kr. Klinikken når at fejre 40 års jubilæum, inden den i 1994 bliver overtaget af tandlæge Lotte Overgaard.

I Mazantigade har tandlæge Lykke Hansen en klinik, som i 1978 overtages af tandlæge Jens Falch. Året før koster en porcelænskrone til en lille kindtand 1317 kr. og en hel overkæbeprotese 1510 kr. Johs Tästensen flytter i 2003 sin klinik fra Jernbanegade ind på samme adresse.

Fra 2012 begynder KoldingTand at tage form. Det begynder med, at tandlæge Kinh Tran køber Johs’ del af klinikken i Mazantigade i juni måned, hvor han også overtager patienter fra tandlæge Anita Støvring i Lunderskov. Samme år i oktober køber han også Jens’ del af klinikken, og året efter, i efteråret 2013, får klinikken sit navn, KoldingTand. I februar 2014 bliver klinikken i Helligkorsgade en del af KoldingTand, da Kinh bliver ejer efter Lotte Overgaard, og i august 2014 flytter KoldingTand ind i de nye lokaler på Banegårdspladsen.